mercredi 29 décembre 2010

نه گياه مفيد براي سوء هاضمه

رازيانه ، تخم رازيانه

خاصيت درماني اين گياه از زمان‌هاي قديم مورد توجه بوده است. از برگ اين گياه مي‌توان به عنوان دم كرده استفاده كرد. اين گياه از تركيبات اصلي داروهاي مربوط به سوء هاضمه است. رازيانه حاوي ماده‌اي موسوم به "آنتول" است كه در تحريك ترشحات معده و دستگاه گوارش نقش دارد. رازيانه همچنين حاوي اسيد اسپارتيك است كه به عنوان يك ماده ضد نفخ عمل مي‌كند و به همين خاطر برخي افراد عادت دارند كه بعد از هر وعده غذا، دانه‌هاي رازيانه را بجوند.

نعنا

گياه ديگري كه براي مشكلات گوارشي بسيار مورد استفاده قرار مي‌گيرد، نعنا است. نعنا به عنوان درماني موثر براي سوء هاضمه، سوزش سردل ، نفخ و درد معده و دستگاه گوارش مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين گياه مفيد همچنين اشتها را تحريك مي‌كند و در درمان حالت تهوع و سردرد موثر است.

زنجبيل

اين گياه از 2000 سال قبل تا كنون براي درمان كليه اختلالات هضم مورد استفاده بوده است. زنجبيل حاوي يك ماده فعال به نام "جينگرول" است كه طعم گرم و تند اين چاشني را ايجاد مي‌كند و خواص تحريك كننده و درماني دارد. اين چاشني با بهبود عملكرد آنزيم‌هاي گوارشي به بهبود عملكرد سيستم هاضمه بدن كمك مي‌كند.

زردچوبه

زردچوبه براي درمان درد معده، اسهال، گاز‌هاي روده‌اي و نفخ معده بسيار مناسب است.

بادرنجبويه

اين گياه از خانواده نعنا است و از زمان‌هاي قديم براي درمان استرس، بي‌خوابي، كم‌اشتهايي و تسهيل در هضم غذا استفاده مي‌شده است.

برگ كنگر

اين گياه موجب تحريك كبد و صفرا مي‌شود كه اين دو عضو به نوبه ي خود نقش موثري در گوارش دارند.

دارچين

دارچين به هضم مواد غذايي كمك مي كند. ساير موارد مصرف اين گياه عبارتند از درمان سردرد، التهابات پوستي، اضطراب و تهوع، اسهال ، دردهاي قاعدگي و نفخ.

فلفل هندي

كمي گيج كننده به نظر مي‌رسد كه يك چاشني نتيجه عكس داشته باشد. تا آنجا كه تحقيقات نشان مي‌دهد اغلب چاشني‌جات موجب تحريك دستگاه گوارش مي‌شوند، ولي فلفل هندي موردي استثنا به نظر مي‌رسد و بر عكس ادويه‌جات تند، نقش موثري در از بين بردن نفخ، درد و حالت تهوع دارد.

برگ بو

گياه بعدي برگ بو است كه براي درمان سردردهاي ميگرني و كاهش استرس و اضطراب كاربرد مفيد دارد. به علاوه به دستگاه هاضمه هم كمك مي‌كند و خاصيت سم زدايي دارد.

نكته : علي رغم تمامي فوايد ذكر شده، مصرف اين گياهان بايد به ميزان مناسب و در حد متعادل باشد، به خصوص براي زنان باردار، شيرده و يا افرادي كه در حال مصرف دارو هستند.